Website www.HoiKentalis.nl

Ontwikkeling van een Kentalis website voor de jeugdige bezoekers voor wie horen, zien of communiceren niet vanzelfsprekend is.

Kentalis levert communicatie-oplossingen voor mensen waarbij horen, zien of communiceren niet vanzelfsprekend is. Er komen ook veel kinderen op bezoek bij Kentalis voor onderzoek. Vaak vinden zij het spannend en weten ze niet goed wat er gaat gebeuren. Voor hen is de website www.hoikentalis.nl ontwikkeld.

Speciale doelgroepen

De doelgroep van Kentalis zijn kinderen met autisme, gehoorverlies, doofheid, taalontwikkelingsstoornis en doofblindheid. Dat betekent dat de communicatiemogelijkheden beperkter zijn. Middels eigen ervaringen en een onderzoek naar de wensen van deze kinderen is de website ontworpen.

Zo zijn de pagina's voor kinderen met autisme ontdaan van overbodige grafische elementen en zijn de pagina's voor doofblinde kinderen in hoogcontrast. Ook is de hele website geoptimaliseerd voor de readspeaker en is er onder elke menuknop ook een spraakvariant.

Ontwerp en realisatie

De website is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende partijen die door Kentalis bij elkaar gebracht zijn. Voor de allerkleinsten is er een wachtkamer getekend door illustrator Benoît Labrèche. Zijn illustraties zijn in de gehele website terug te vinden. Video's zijn verzorgd door Studio Stoop en de audio is ingesproken door Conny van den Bor. Het programmeer werk is uitgevoerd door Anneke Sinnema.

Elisa Media was verantwoordelijk voor het projectmanagement, concept, functioneel ontwerp en het grafisch ontwerp van de website.

De wachtkamer voor 0-6 jaar
De wachtkamer voor 0-6 jaar