Video's EuroCHRIE Daily

Dagelijkse video bulletin tijdens het internationale hospitality event EuroCHRIE 2010 in opdracht van Saxion

De organisatie was op zoek naar een nieuwe manier om bezoekers te informeren. In de voorafgaande jaren werd dat altijd gedaan middels een papieren informatiebrief. Deze bleef echter overal slingeren. De video dagjournaals waren dan ook een try-out voor de organisatie.

Al snel bleek dat het een succes was. Een daverend applaus viel ons na elke presentatie ten deel. Mensen vroegen naar de filmpjes en zijn benieuwd of zij zelf dan wel een collega in beeld zal komen. De mix van levende mensen die hun eigen mening vertellen en een vleugje humor sprak bezoekers enorm aan.

Elke dag een Daily

Bij de voorbereiding op het event heeft Elisa Media voor een format gezorgd waarin al een deel van de inhoud van de Daily's vastgelegd was. Met behulp van een dagelijkse shotlist werden de juiste interviews en beelden verzameld.

Een strakke planning en een goede organisatie zorgde ervoor dat zowel de opnames, montage als presentatie op rolletjes verliep. Elke Daily bevatte een terugblik op een keynote, uitdagende vragen ("Wat means wilderness to you?" en "Do you have any plans for tonight?") en een vooruitblik op de komende keynote.

Gedurende drie dagen werd er gefilmd, geïnterviewd en gemonteerd. Voorafgaand aan de dagelijkse keynote sessies werden de "EuroCHRIE Daily" dagjournaals vertoond.

EuroCHRIE

Het EuroCHRIE event is een internationaal event waarbij onderzoekers uit de Hospitality Business uit de hele wereld bij elkaar komen en onderzoekspapers presenteren. De voertaal was dan ook Engels. Aan het eind van het event zijn er tijdens de Award Ceremonies prijzen uitgereikt en werd er gegeten volgens het principe van "De Nieuwe Nederlandse Keuken".

Bijzondere ervaring

Wij vonden het een bijzondere ervaring om de passie van de mensen te mogen filmen. Het Movenpick Hotel in Amsterdam was dan ook een uitstekende locatie voor mooie beelden. De Canal Cruise door Amsterdam en het bezoekje aan een café maakten de Amsterdam Experience compleet.