Marktinterviews

Videointerviews op de markt ter ondersteuning van de lectorale rede van Ruud Welten / Saxion

Ter ondersteuning van de lectorale rede van Ruud Welten hebben we video opnames gemaakt tijdens het marktonderzoek op de Deventer markt. Thema van de lectorale rede is "Gij zult maatschappelijk verantwoord ondernemen." Dit roept vragen op bij mensen, want wat is nu precies maatschappelijk verantwoord ondernemen? Is mijn bedrijf niet te klein om aan MVO te doen? MVO dat is toch een publiciteitsmiddel voor bedrijven?

Marktonderzoek

Onder het motto 'een marktonderzoek doe je op de markt', togen wij op een koude decemberdag naar de Deventer markt. Op de Brink werden bezoekers en marktkraamhouders gevraagd naar hun kennis over maatschappelijke verantwoordelijkheid. We kregen een diverse samenstelling van de maatschappij voor de camera.

'Afrika interesseert mij geen bal'

Het is leuk te zien hoe mensen reageren op de woorden ethiek, integriteit, moraliteit en verantwoordelijkheid. Sommige mensen lieten zich tot gewaagde uitspraken verleiden. Met de compilatie van de marktinterviews kon Ruud snel het thema vanuit verschillende perspectieven belichten. Het zette de toon voor de rest van de interactieve rede.

Ruud Welten met links Ineke van Oldeniel en rechts Mirjam Koster