Kunst en Ondernemen

In dit project worden ondernemende studenten van Saxion gekoppeld aan studenten van de hogeschool voor de kunsten ArtEZ.

In dit project worden ondernemende studenten van Saxion gekoppeld aan studenten van de hogeschool voor de kunsten ArtEZ. Deze ontmoeting en het resultaat wat eruit voortvloeit is op video vastgelegd.

Kevin en Dennis

Kevin Dost heeft een kunstwerk, geïnspireerd op de ontmoeting met ondernemer Dennis Verdriet gemaakt. Elisa Media heeft de ontmoeting vastgelegd en is daarna tijdens het werkproces bij Kevin langs geweest. De video volgt de lijnen van het kunstwerk en gesprekken komen als herinneringen voorbij. Op een creatieve manier wordt de dialoog tussen Kevin en Dennis gevormd.

Muziek en cartoons

De muziek onder de video is gemaakt door Pjotr Stam. Hij liet zich inspireren door de beelden en de ontmoetingen. Het zelfgemaakte muziekstuk past daardoor naadloos bij de beelden. Pjotr heeft tevens camerawerk en montage gedaan in dit project.

De cartoons zijn gemaakt door Corona Zschüsschen, illustrator bij Elisa Media. Thomas Klaas maakte vervolgens een speelse animatie voor de aftiteling in de video. Zowel Thomas als Pjotr lopen momenteel stage bij Elisa Media.

Over de Kunst en het Ondernemen

Gedurende 9 maanden worden 9 gelegenheidskoppels samengesteld en 9 kunstwerken gemaakt. De ontmoetingen tussen kunstenaar en ondernemer worden op film vastgelegd door (oud-)studenten van Saxion. Het kunstwerk is vervolgens te bekijken in de centrale hal van Saxion Enschede.

Voor meer informatie: www.kunstenondernemen.nl